γεωργιου μαγγιρα

γεωργιου μαγγιρα
γεωργιου μαγγιρα
τωρα μου μιλαει δυο ξενοι

Αναλυτική εγκύκλιο με οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 43 του ν. 4484/2017 που ρυθμίζουν το καθεστώς χορήγησης μη μισθολογικών παροχών και τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2017, εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, με στόχο να θέσει υπό αυστηρή επιτήρηση τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων που εγκρίνουν τη χορήγηση παροχών σε είδος προς τους υπαλλήλους τους.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλες οι συλλογικές συμβάσεις, οι υπουργικές αποφάσεις και οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που προβλέπουν τη χορήγηση μη μισθολογικών παροχών θα πρέπει να συνοδεύονται από μελέτες οικονομικών επιπτώσεων, οι οποίες θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εγκριθεί από τους γενικούς διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών των εποπτευόντων υπουργείων. Εφόσον οι δαπάνες που προκαλούν οι μη μισθολογικές παροχές υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ ετησίως, οι σχετικές συλλογικές συμβάσεις, υπουργικές αποφάσεις και αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων θα πρέπει να συνυπογράφονται και από τον υπουργό Οικονομικών.


Ειδικότερα, με τις οδηγίες που παρέχονται με την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών:


1) Κάθε συλλογική σύμβαση ή υπουργική απόφαση ή απόφαση διοικητικού συμβουλίου που προβλέπει τη χορήγηση μη μισθολογικών παροχών από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να συνυπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών όταν η δαπάνη είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ ετησίως. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, σε κάθε συλλογική σύμβαση που αφορά στη χορήγηση μη μισθολογικών παροχών πρέπει να επισυνάπτεται - ως παράρτημα και αναπόσπαστο μέρος αυτής - μελέτη με τον αριθμό των εργαζόμενων στους οποίους αφορά η παροχή, την προκαλούμενη δαπάνη. καθώς και τον τρόπο κάλυψης. η οποία εγκρίνεται από τον γενικό διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του εποπτεύοντος υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη το εγκεκριμένο κάθε φορά Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.


Παράλληλα, στις περιπτώσεις που επίκειται η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πριν την κατάρτισή της πρέπει να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία για τυχόν έγκριση χορήγησης μη μισθολογικών παροχών, δηλαδή η σύνταξη μελέτης επιπτώσεων, η έγκριση της από τον αρμόδιο γενικό διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του εποπτεύοντος υπουργείου, η συνεκτίμηση επιπτώσεών της καθώς και η προσάρτησή της στην προς κατάρτιση Σ. Σ.Ε. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, οι μη μισθολογικές παροχές δύναται να χορηγηθούν μόνο εφόσον τεκμαίρεται από την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων του φορέα η δυνατότητα παροχής τους, λαμβάνοντας υπόψη το εγκεκριμένο κάθε φορά Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.



αον χιουιτ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

κωτσοβολος προσφορες ημερας

λεπτο σχοινι

σισσυ μιχαλοπουλου