εκτακτη εισφορα αλληλεγγυησ 2017

εκτακτη εισφορα αλληλεγγυησ 2017

«Υπάρχουν 5 επιβεβαιωμένοι θάνατοι» στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η τοπική κυβέρνηση, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να προετοιμαστούν για την άφιξη του τυφώνα Χοσέ.


εκτακτη εισφορα αλληλεγγυησ 2017

χοντος σεντερ πειραια

«Οι πολίτες πρέπει να σπεύσουν σε καταφύγια το αργότερο έως το απόγευμα, καθώς αναμένουμε την άφιξη του τυφώνα Χοσέ, ο οποίος αναμένεται να προκαλέσει καιρικές συνθήκες επιπέδου τροπικής καταιγίδας» προειδοποιεί η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών των Νήσων.


Στο δελτίο τύπου σημειώνεται επίσης ότι έχουν προκύψει προβλήματα ασφαλείας «που σχετίζονται με λεηλασίες» και τονίζεται ότι από τις 18.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας.


Ένας άνθρωπος έχασε επίσης την ζωή του στο αρχιπέλαγος Ανγκουίλα, ένας «ηλικιωμένος άνδρας» που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε το σπίτι του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σέρι Μπρουκς, αξιωματικός της αστυνομίας.


Αναφερόμενη στον τυφώνα που σάρωσε το αρχιπέλαγος, η αξιωματικός τόνισε ότι πρόκειται για τον «χειρότερο» τυφώνα που έχει η ίδια βιώσει.


«Προσπαθούμε να απομακρύνουμε το μεγαλύτερο μέρος των συντριμμιών» που άφησε πίσω του ο τυφώνας, «δεδομένου ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Χοσέ σε λίγες ώρες» συμπλήρωσε η ίδια.


irma


Πηγή: CNNi


Αποδυναμώθηκε ο τυφώνας Ίρμα



Την ίδια ώρα, ο τυφώνας Ίρμα αποδυναμώθηκε σε κατηγορίας 3, όμως αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου καθώς θα προσεγγίζει τη Φλόριντα, έγινε γνωστό από το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλώνων (NHC).


Η Ίρμα, που πλήττει σήμερα τις βόρειες ακτές της Κούβας, «είναι ένας κυκλώνας κατηγορίας 3» όμως «αναμένεται εκ νέου να ενισχυθεί καθώς θα κατευθύνεται προς τη νότια Φλόριντα και τα Κις», επισημαίνει το NHC.


Όπου φύγει-φύγει, εκατομμύρια κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στις περιοχές οι οποίες έχουν υποδειχθεί από τις Αρχές ως υψηλού κινδύνου ενώ υπάλληλοι αρμοδίων υπηρεσιών πηγαίνουν πόρτα - πόρτα και παροτρύνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμη να το πράξουν πριν είναι αργά.


Μεγάλα είναι τα μποτιλιαρίσματα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της τέταρτης πολυπληθέστερης Πολιτείας των ΗΠΑ.


Ο φονικός τυφώνας ανέβηκε στην ανώτατη βαθμίδα της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, δηλαδή στο 5, πριν πέσει και πάλι στο 4 και αφότου είχε αφήσει πίσω του τουλάχιστον 21 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές στο πέρασμά του από την ανατολική Καραϊβική.


Προσώρας πλήττει την Κούβα.


2017 09 08T220502Z 1159031856 RC1B62836D00 RTRMADP 3 STORM IRMA


Courtesy NASA/Handout via REUTERS


Τα ξημερώματα του Σαββάτου το 'μάτι' του βρισκόταν περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.


Στο «στόχαστρο» της Ίρμα, αναμένεται να βρεθούν πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως το Μαϊάμι, όπου ήδη, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν πάει σε καταφύγια - των αστέγων συμπεριλαμβανομένων.


Track


O τυφώνας Ίρμα, όπως μεταδίδει το CNNi, θα πλήξει τα Φλόριντα Κις το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τη νοτιοδυτική ακτή της Πολιτείας. Το μήνυμα του κυβερνήτη Ρικ Σκοτ στους συμπολίτες του ήταν σαφές:



Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Αν βρίσκεστε σε περιοχή που πρέπει να φύγετε, κάντε το τώρα. Όχι σε μια ώρα, άμεσα. Τέτοια καταστροφική καταιγίδα όπως αυτή που έρχεται η Πολιτεία μας δεν έχει ξαναζήσει.



Δραματική ήταν η έκκληση την οποία απηύθυνε, μέσω διαγγέλματος, ο Ντόναλντ Τραμπ:



Ο κυκλώνας Ίρμα είναι μυθικών διαστάσεων, ενδεχομένως ο ισχυρότερος που έχουμε ποτέ δει. Παραμείνετε σε ασφαλή μέρη και φύγετε μακριά από τον δρόμο του, εφόσον είναι δυνατό.





τιμή χαλκού 2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

κωτσοβολος προσφορες ημερας

λεπτο σχοινι

σισσυ μιχαλοπουλου